VSV

Een Vitale Sportvereniging is een actieve vereniging met een hart voor de buurt. Ze zet haar kernkwaliteiten niet alleen in voor eigen (sport)leden, maar ook voor de samenleving. De Vitale Sportvereniging biedt een doorlopend sport- en activiteitenaanbod aan dat bijdraagt aan het welzijn, de gezondheid en de participatie van burgers in haar directe omgeving

Een sportvereniging heeft een bijzondere maatschappelijke functie. Sporten verbindt immers mensen en bevordert een gezonde leefstijl. Zo heeft iedere sportvereniging in meer of mindere mate een positieve invloed op de leefbaarheid van een wijk, dorp of stad. Die invloed moet bij een ondernemende vereniging met hart voor haar omgeving niet onderschat worden. Zo’n actieve vereniging staat midden in de samenleving en biedt een grote meerwaarde.